Over de verkiezing

Waarom worden de Dutch Wellness Awards uitgereikt?
Gezondheid en preventie zijn relevanter dan ooit en wellnesscentra spelen daar een belangrijke rol. De Dutch Wellness Awards bieden een podium aan wellnesscentra om zich te tonen aan hun verzorgingsgebied en aan heel Nederland. Slepen jullie een Dutch Wellness Award en de bijbehorende publiciteit in de wacht? 

Waarom is dit interessant voor wellnesscentra?
De titels alleen al zijn de moeite waard om te winnen. Echter, daarnaast ontvangen winnaars ook de volgende gegarandeerde publiciteit; 

TrosKompas (125.000 lezers!) draagt de verkiezing en wellnesscentra een warm hart toe en is daarom partner van de Dutch Wellness Awards. Zij schreven in februari 2023 een groot artikel over wellness. Nadat de uitslag van de verkiezing bekend is geworden publiceren zij een groot interview met de landelijke Vakjury Winnaar en worden de provinciewinnaars vermeld. 

Een nominatie en een titel zijn natuurlijk ook interessant om free publicity mee te genereren. 

Welke titels zijn er te winnen bij de Dutch Wellness Award?
In iedere provincie komt er op basis van een online stemronde een eindstand met een Top 3; Goud voor de provinciewinnaar (en dus gegarandeerde media-aandacht, zie hier boven), Zilver voor de nummer 2, Brons voor de nummer 3. Degene met de meeste stemmen behaalt de Landelijke Publieksprijs. 

De Vakjury, onder leiding van Saunagids, maakt een shortlist uit de Top 3's per provincie en maakt een Top 3 bekend. De winnaar wordt bezocht door de Vakjury en ontvangt van hen de Vakjury Award. 

Alle overige winnaars ontvangen hun Award digitaal. 


Hoe gaat stemmen in zijn werk? 
Vanaf 1 februari 2023 tot en met 14 maart 2023 kan iedereen via www.dutchwellnessawards.nl stemmen op zijn of haar favoriete genomineerde. Als stemmer kan je daarbij ook leuke prijzen winnen! 

  1. Midweek luxe appartement voor 8 personen in Spanje (aangeboden door CostaCabana)
  2. VVV-Geschenkenbon ter waarde van € 100,-
  3. Een wellnessdag voor 2 personen bij je favoriete genomineerde

Op de bedankpagina die je krijgt na het bevestigen van een stem staat een extra winactie waarmee je de volgende prijzen kunt winnen. Je kunt daarbij je voorkeur aangeven;

  1. 2 vliegtickets naar IJsland met een bezoek aan The Blue Lagoon
  2. Bol.com Bon ter waarde van € 100,-
  3. Een heerlijk warme Knuffle-suit

De provinciewinnaar wordt bepaald op basis van de combinatie tussen het aantal stemmen en de gemiddelde waardering. Het aantal stemmen telt daarbij voor 65% mee en de gemiddelde waardering voor 35%. Bekijk hier een rekenvoorbeeld. Er zijn altijd minimaal 100 stemmen nodig om een Award te kunnen winnen. Vote Company voert voor iedere tussenstand en eindstand controles uit en toetst of de stemmen zijn uitgebracht volgens het reglement/algemene voorwaarden. Indien nodig worden stemmen ongeldig gemaakt zodat de verkiezing zo eerlijk mogelijk verloopt. 
 

Hoe zijn de nominaties tot stand gekomen
De wellnesscentra waar op gestemd kan worden zijn geselecteerd door de redactie, in samenspraak met Saunagids.nl. Wil je ook genomineerd zijn? Mail dan even naar info@dutchwellnessawards.nl. Je krijgt dan sowieso antwoord of we jullie kunnen toevoegen.

Organisatie & Partners
De Dutch Wellness Awards worden georganiseerd door Vote Company in nauwe  samenwerking met TrosKompas, Saunagids, de DJ's van Radio 538, CostaCabana, Knuffle en UnitedConsumers. Bekijk hier bijvoorbeeld wat Tros Kompas in februari 2023 al over de wellnessbranche en de verkiezing schreef. 

Partners
Troskompas538United ConsumersSaunaGidsCostaCabanaKnuffel

Deze verkiezing wordt uitgevoerd door Vote Company,
De specialist in digitaal stemmen en het organiseren van verkiezingen. Meer info over stemtools

*lt;script type="text/javascript"*gt; window.omnisend = window.omnisend || []; omnisend.push(["accountID", "613884473b91ae001d768d59"]); omnisend.push(["track", "$pageViewed"]); !function(){var e=document.createElement("script");e.type="text/javascript",e.async=!0,e.src="https://omnisnippet1.com/inshop/launcher-v2.js";var t=document.getElementsByTagName("script")[0];t.parentNode.insertBefore(e,t)}(); *lt;/script*gt;

Om deze website ten volle te benutten dient u cookies te accepteren - toon details